Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

حسین شریعتمداری: اظهارات تاسف‌آور و سخیف روحانی نمک پاشیدن بر جراحت بود

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی تحت عنوان «آقای روحانی! توبه گرگ مرگ است»، نوشت: دیروز آقای رئیس‌جمهور در جلسه رؤسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا فرمودند؛ «آیا نباید از کسی که در کوچه ظلم می‌کند و سنگ می‌زند، شیشه می‌شکند و در یک لحظه عاقل می‌شود و می‌گوید من از این به‌بعد نمی‌خواهم شیشه بشکنم، استقبال کنیم؟ ما استقبال می‌کنیم هر وقت این شخص خُل که شیشه ما را می‌شکند آمد و گفت من از این به بعد فهمیدم شیشه شکستن هنر نیست من شیشه را دائم می‌شکنم و شما شیشه دیگری می‌اندازید. این کار من اثری ندارد، به شما خسارت می‌زنم و به زحمت می‌اندازم ولی من هم به هیچ‌چیز نمی‌رسم حالا دست برداشتم و توبه کردم. هر وقت این کار شد ما استقبال می‌کنیم»! اظهارات دیروز آقای روحانی و تلاش ایشان برای تبرئه آمریکا از جنایات فراوانی که مرتکب شده و می‌شود، اگرچه در همه حال ناپسند و بیرون از دایره حق و حقیقت‌جویی است ولی سخن ایشان مخصوصاً بعد از شهادت سردار سلیمانی و شهید ابو‌مهدی و خیزش ده‌ها میلیونی مردم علیه آمریکا، بسیار تاسف‌آور و سخیف‌تر است و نمک پاشیدن بر جراحت قلب‌های داغدار صدها میلیون آزاده مسلمان و غیرمسلمان در سراسر دنیاست که هنوز هم بعد از گذشت یک سال از شهادت آن عزیزان، در غم از دست دادن آنها چشمانشان اشکبار و دلهایشان داغدار است و باید از جناب روحانی پرسید مگر ترامپ با صراحت اعلام نکرد که دستور ترور شهید سلیمانی را شخصاً صادر کرده است؟! و مگر بایدن که جنابعالی حضور او در ریاست جمهوری آمریکا را به فال نیک! گرفته‌اید بعد از شهادت سردار دلها، رسماً اعلام نکرد که ترور ژنرال سلیمانی اجرای عدالت بود؟! و مگر با همان دهان کثیف خود نگفت که هیچ‌کس در آمریکا از کشته شدن او متأثر نیست؟! …

فرمانده کل سپاه: حاج قاسم ده‌ها بار قبل از شهادت انتقامش را از دشمن گرفته بود

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: حاج قاسم ده‌ها بار انتقام خود را قبل از شهادتش از دشمن گرفته بود، او شخصیتی مهار نشدنی برای دشمن بود که جهان اسلام را به هم گره زده بود. سلامی خاطرنشان کرد: او هرگز اجازه نداد نقشه دشمن برای سیطره بر جهان ذره‌ای شکل بگیرد و هنر او پاره کردن نسخه‌های دشمن در همه عرصه‌های نظامی، سیاسی و… بود. وی گفت: حاج قاسم قدرت‌های بزرگ را می‌شکند و آنها را از قلب میدان به حاشیه می‌کشاند؛ این یک تاریخ است و تاریخ هرگز از حرکت نمی‌ایستد و متوقف نمی‌شود.

دادستان کل کشور: دادستانی درباره استفاده از مازوت دستوری نداده است

دادستان کل کشور گفت: دادستانی درباره استفاده از مازوت دستور نداده است و تنها گفته است از انرژی استفاده شود که آلودگی کمتری ایجاد می‌کند. حجت الاسلام و المسلمین منتظری در حاشیه نشست شورای عالی استان‌ها در جمع خبرنگاران در مورد آلودگی هوای تهران، گفت: موضوع آلودگی هوای تهران دستگاه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و دستگاه‌ها باید در این زمینه هم افزایی و تعامل داشته باشند. دادستانی در این زمینه ورود کرده و جلساتی با دستگاه‌های مرتبط داشته است و سازمان‌های استاندارد و محیط زیست باید دستگاه‌ها را به صف کنند. وی در ادامه افزود: دادستانی درباره استفاده از مازوت دستور نداده است و تنها گفته است از انرژی استفاده شود که آلودگی کمتری ایجاد می‌کند.

قالیباف: مردم دیگر حرف کسی را ولو اینکه خوب باشد، قبول نمی‌کنند؛ آنها عمل می‌خواهند

محمدباقر قالیباف صبح امروز (پنج‌شنبه) در دومین روز از نظارت میدانی خود از حوزه‌های انتخابیه استان چهارمحال و بختیاری پس از دیدار با حجت الاسلام محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در نشست با علما و نخبگان این استان گفت: همه ما باید به این باور برسیم که مردم دیگر حرف کسی را ولو اینکه خوب باشد، قبول نمی‌کنند چرا که آنها عمل می‌خواهند. ما مسئولان هر کاری که انجام می‌دهیم در صورت موفقیت‌آمیز بودن به نام خود می‌زنیم و در صورت وجود اشکال، خواه ناخواه به پای دین ختم می‌شود.

واکنش ظریف به اتفاقات آمریکا

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (پنجشنبه) در واکنش به اتفاقات اخیر در آمریکا در توئیتی نوشت: یک رئیس جمهور سرکش که به دنبال انتقام از مردم خودش بود، در چهار سال گذشته نسبت به مردم ما و دیگران بدتر عمل کرد. وی افزود: آنچه نگران کننده است این است که همان فرد مجوز غیرقابل کنترل آغاز یک جنگ هسته‌ای را دارد؛ یک نگرانی امنیتی برای کل جامعه بین‌المللی.

سعید آذری به نفع علی کریمی کنار رفت

سعید آذری مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان که اعلام کرده بود که قصد دارد وارد رقابت برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال بشود، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش به صورت رسمی به نفع علی کریمی از انتخابات کنار رفت.

آذری جهرمی در جواب یک منتقد: از خدا مایه نگذارید!

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مطلبی که به قلم او روی شبکه اجتماعی منتشر شده، گفته است: از خدا مایه نگذارید!او در این مطلب نوشته است: «یکی از منتقدان پر و پا قرص همیشگی، پیام داده بود: آقای جهرمی! ما شما را شریک هر گناهی می‌دانیم که در فضای مجازی صورت می‌گیرد. به فکر پاسخگویی در قیامت باشید!»جهرمی افزوده است: «پاسخ دادم: پروردگار است که حساب ثواب و گناه را دارد، که او در جایگاه عدل نشسته است. اما جنابعالی اگر مشغول حساب گناهان بنده‌اید، لطفا ثواب صله ارحام مجازی، ثواب برگزاری کلاس‌های آنلاین مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌ها؛ ثواب خدمات سلامت عمومی از راه دور برای مردم؛ ثواب برگزاری مراسم‌های مجازی مذهبی در ایام شهادت و ولادت ائمه اطهار، اعیاد مذهبی و ایام فاطمیه، ثواب برقراری عدالت در ارتباطات و توسعه روستایی و مهمتر از همه ثواب ایجاد بستر کسب‌وکار حلال برای مردم، به ویژه جوانان، در فضای مجازی را هم به حساب ما بگذارید! حالا کفه ترازویتان را نگاه کنید.»در ادامه این مطلب آمده است: «البته یقین داشته باشید برای دفع آفت، کم نمی‌گذاریم، فقط در یک موردش بساط بخت‌آزمایی‌ها و ستاره‌مربع‌ها و قمار چند هزار میلیاردی رو به هم زدیم. حالا اینکه این را به حساب کدام می‌گذارید با شما. ضمنا به فرض صحت استدلالتان، آیا در فضای حقیقی هم معتقد به این مبحث هستید؟ گناهان بسیار زیادتری هر روز در فضای حقیقی هم به وقوع می‌پیوندد، آن‌جا به کدام حساب می‌زنید؟ این بنده امیدش به رحمت خداوند بزرگ است؛ نه قضاوت بنده دیگرش!»

عارف: به کاهش خطاهای اخلاقی‌ محتاجیم

محمدرضا عارف به مناسبت سالگرد سقوط هواپیمای اوکراینی در یادداشتی نوشت که من همه سیاست‌گذاران و مسیٔولین کشور را دعوت می‌کنم به نقد خویش و تقلیل ندادن این گونه حوادث به خطای انسانی.متن یادداشت محمدرضا عارف که در صفحه شخصی خود در اینتساگرام منتشر شده به شرح زیر است:
«داغ ۱۷۶ عزیز بر دل ما می‌ماند.
هیچ چیز عذر و بهانه‌ای نخواهد بود برای پاسخ به رنج پدران و مادران داغدار. هیچ چیز مرهمی بر دل بازماندگان عزیزشان نخواهد شد. واژه‌ها و کلام، ناتوان برای تسلیت گفتن به داغی‌ست که سحرگاه ۱۸دی۹۸ بر قلب ایران نشست.من به عنوان یک معلم که شاگردانی نخبه را از دست داده است، بعد از یک‌سال از این حادثه، همه سیاست‌گذاران و مسیٔولین کشور را دعوت می‌کنم به نقد خویش و تقلیل ندادن این گونه حوادث به خطای انسانی!خطای انسانی با به خدمت گرفتن فناوری، ارتقاء مهندسی و رشد علوم فنی کاهش می‌یابد. ولی آنچه که ما در کشور به آن محتاجیم کاهش خطاهای اخلاقی‌ است که جز با توسعه علوم انسانی و ترویج فرهنگ نقد و نقدپذیری ممکن نیست. خطاهای اخلاقی ریشه در جزمیت و خودبرتربینی، در عدم تحمل یکدیگر، در منفعت‌طلبی‌ و در ترجیح دادن منافع شخصی و حزبی بر منافع ملی دارد.در سالگرد این حادثه تلخ و جانسوز، هیچ مرهمی برای دل داغدار عزیزان آن۱۷۶نفر و همه مردم نیست. اما شاید بازنگری جدی در سیاست‌گذاری‌ها و رویکردها و کاهش خطاهای اخلاقی، بستری باشد برای جلوگیری از حوادث تلخ آینده. ان شاء‌الله!»

کمالوندی: به راحتی قادر به غنی سازی ۹۰ درصد هستیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه به راحتی قادر به غنی سازی بالای ۲۰ درصد از جمله ۹۰ درصد نیز هستیم، گفت: اگر امروز تصمیم بگیریم بالای ۲۰ درصد غنی سازی کنیم، به راحتی قابل انجام است و در حال بررسی موارد نیاز هستیم.«بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگویی اعلام کرد: پیشرفت‌ها به گونه‌ای است که ما به راحتی می‌توانیم هر درصدی غنی سازی انجام بدهیم حتی بالای ۴۰ درصد، ۶۰ درصد و ۹۰ درصد را به راحتی تولید کنیم. معاون سازمان انرژی اتمی در عین حال یادآور شد: البته متن قانون مجلس شورای اسلامی این است که اگر نیاز در حوزه‌های بالاتر از ۲۰ درصد باشد سازمان انرژی اتمی بتواند این کار را انجام دهد و ما در حال بررسی حوزه‌های دیگر هستیم.وی با بیان اینکه این ظرفیت امروز وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر امروز تصمیم بگیریم بالای ۲۰ درصد غنی سازی کنیم، به راحتی قابل انجام است و در حال بررسی موارد نیاز هستیم.

ورود هیئت کره جنوبی به تهران؛ دارایی‌های مسدود شده محور مذاکرات

بر اساس اطلاعات موثق رسیده به آخرین خبر، بخشی از هیات دیپلماتیکی که قرار است یکشنبه همراه با قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی به تهران سفر کند ، امروز وارد تهران شد. بر اساس این اطلاعات ، سفر هیات کره ای قبل از ماجرای توقیف کشتی هماهنگ شده و دستور کار اصلی مذاکرات هم روابط دوجانبه و به ویژه بررسی راه های استفاده از منابع مالی دپو شده ایران در این کشور است. البته اگر طرف مقابل مطلبی در مورد کشتی توقیفی داشته باشد، طبق عرف دیپلماتیک شنیده می شود ولی اصل موضوع در مسیر قانونی خودش بررسی خواهد شد.

زیباکلام: اصلاح‌طلبان اعتماد عمومی را از دست داده‌اند

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌گوید: در انتخابات اسفندماه سرلیست تهران اندازه ۱۰ درصد رای عارف در سال ۹۲ را به دست نیاورد و اگر عارف -به هر شکلی چه انفرادی چه از طرف اصلاح طلبان- در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کند ۵ درصد هم رای نخواهد آورد.صادق زیباکلام درباره‌ی حضو محمدرضا عارف در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و آینده سیاسی او و جبهه اصلاح طلبان و احتمال حمایت اصلاح طلبان از او در گفتگو با انصاف نیوز می‌گوید: « بارها و بارها به اصلاح ­طلبان گفته و نوشته‌ام که موضوع، انتخابات نیست! اگر اصلاح­ طلبان بدون برنامه­‌ریزی، ارزیابی و جمع­‌بندی از وضعیت جامعه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت کنند، مختصر اعتباری که برایشان مانده هم از دست می‌رود. آقای عارف در انتخابات سال ۹۴ سر لیست اصلاح طلبان بود و یک و نیم میلیون رای آورد. ۴ سال بعد، سر لیست اصلاح ­طلبان درتهران، ۸۰ هزار رای هم نیاورد. چرا اصلاح ­طلبان نمی‌خواهند این را ببینند؟ اگر ده درصد آنهایی که طرفدار اصلاح­ طلبان بودند، پای صندوق می‌رفتند، حداقل باید ۱۵۰ هزار رای می­‌آوردند. این اتفاق نیافتاد. یعنی بالای نود درصد پایگاه اجتماعی خود را در تهران، رشت، تبریز، اصفهان، مشهد و همه جا نیز از دست داده‌اند. اما نمی‌دانم چرا این موضوع را نمی‌بینند. به جای اینکه به این بپردازند که ما چرا انقدر سقوط کرده­‌ایم، می‌گویند استخاره خوب آمد و اصلاح ­طلبان می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند.»او همچنین افزود: «مقدم بر هر تصمیمی، آنها باید نقاط قوت و ضعفشان را ارزیابی کنند. این نکته را پیدا کنند که ما چرا بیش از نود درصد پایگاه اجتماعی خود را از دست داده‌­ایم. دقیقا مثل اصولگراها که مسئولیت‌ها را هم در اختیار دارند و به هیچ وجه نمی‌خواهند در سیاست‌­ها و نظر مردم نسبت به خودشان ارزیابی کنند، اصلاح طلبان هم در این جهت هیچ حرکت و تلاشی انجام نمی‌دهند. چرا آنها از خود انتقاد نمی‌کنند تا ببینند اشتباهشان کجا بوده است. الان این مسئله است، نه اینکه آقای عارف بیاید یا نیاید.»او درپایان درباره حضور عارف چه به صورت فردی یا با حمایت اصلاح‌طلبان هم می‌گوید: «او چه انفرادی و چه از طرف اصلاح ­طلبان و با هر حالتی شرکت کند هیچ فرقی ندارد. ۵ درصد هم به ایشان رای نخواهند داد.»

کنایه عبدالله گنجی به زیباکلام درخصوص حوادث آمریکا

عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای در واکنش به اظهارات زیباکلام درباره آمریکا در توییتر نوشت: بالاخره یک سوزن هم به مدینه فاضله خود زد اما آن را هم منوط به فشار دادن یک جوالدوز به ایران کرد. مقایسه هم خواستی بکن اما در آمریکا بعد از انتخابات از دیوار بالا میروند چرا آدرس غلط؟ شما هم باید بالا رفتن از دیوار بسیج ۱۵۲غرب تهران و مسجد لولاگر در ۲۵و ۳۰خرداد۸۸ را مثال می‌آوردید.

واکنش معنادار شمخانی به اتفاقات شب گذشته در آمریکا

«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (پنجشنبه) در واکنش به اتفاقات اخیر در آمریکا در توئیتی نوشت: در انتخابات ۲۰۱۶، سلامت روانی ترامپ مورد سؤال واقع شد. پس از وقایع واشنگتن و با همان استدلال برخی سناتورها درخواست کردند که بنابر متمم ۲۵ قانون اساسی، ترامپ عزل شود.وی پرسید: پاسخ افرادی که در ایران از مذاکره و توافق با این دیوانه سخن می‌گفتند، چیست؟گفتنی است، جلسه شمارش آرای الکترال در صحن کنگره آمریکا چهارشنبه به آشوب کشیده شد و طرفداران خشمگین «دونالد ترامپ» وارد ساختمان کنگره شدند.هجوم هواداران رئیس جمهور آمریکا به کنگره که در حال تأیید نهایی پیروزی «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب بود، واکنش مقامات و دیپلمات‌های ارشد کشورهای مختلف جهان را به همراه داشت.

عراقچی شرط ایران برای توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد را اعلام کرد

معاون وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با یک شبکه ژاپنی تأکید کرد که ایران برای بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هسته‌ای موسوم به برجام ذوق‌زده نیست، اما آمادگی دارد که در صورت لغو تحریم‌های آمریکا غنی‌سازی ۲۰ درصدی را متوقف کند.سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه در گفت‌وگو با شبکه ژاپنی NHK اعلام کرد که اگر آمریکا تحریم‌های خود علیه ایران را حذف کند، ایران نیز در مقابل حاضر به متوقف کردن غنی‌سازی 20 درصدی خواهد بود.عراقچی در این خصوص تصریح کرد: زمانی که تحریم‌های اقتصادی دوباره برداشته شود و زمانی که ایران بار دیگر از برداشته شدن تحریم‌ها سود ببرد، ما به آسانی می‌توانیم به اجرای تعهداتمان بازگردیم.وی افزود: ما برای بازگشت احتمالی آمریکا به برجام ذوق زده نیستیم. ما برای بازگشت آمریکا آغوش باز نمی‌کنیم، این به آنها بستگی دارد که چه تصمیمی بگیرند. معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ایرانیان طی 4 سال گذشته درد و رنج زیادی را به دلیل تحریم‌ها متحمل شده‌اند و ما مطمئنا حتی یک دقیقه نیز برای رفع تحریم‌ها از دست نخواهیم داد.

حساب‌های ترامپ در فیسبوک و اینستاگرام به مدت نامحدود مسدود شد

«مارک زاکربرگ» مدیر اجرایی فیسبوک:ما معتقدیم که در این برهه اجازه دادن به رئیس جمهوری برای استفاده از خدمات ما ریسک‌های بسیار زیادی دارد.بنابراین، ما ممنوعیت فعالیت حساب های فیسبوک و اینستاگرام وی را به مدت نامحدود و دستکم به مدت ۲ هفته تمدید می کنیم تا انتقال مسالمت آمیز قدرت تکمیل شود./ایرنا

چالش علی مطهری و مهدی نصیری بر سر حجاب اجباری

علی مطهری در گفتگویی با مهدی نصیری، سردبیر سابق روزنامه کیهان:

هیچوقت خودم را اصولگرا معرفی نکردم.اصول گرای اصلاح طلب هستم .ی گفتم باید در مقابل احمدی نژاد اقدام کنیم اما برخی یا بی تفاوت بودند یا می گفتند چون رهبری از ایشان حمایت کرده نمی توانیم.

مواضع احمدی نژاد درباره کوروش و داریوش قابل پذیرش نیست.اصلا نظارت استصوبی شورای نگهبان را قبول ندارم تفسیر شورای نگهبان از اصل ۹۹ قانون اساسی هم تفسیر درستی نیست.

ضرورتی برای تسخیر سفارت آمریکا نبود. اگر شهید مطهری بودند اجازه نمی دادند این اتفاق بیفتد.شورای نگهبان بعید است یک اصلاح طلب را تایید کند .شاید اصولگرایان و اصلاح طلبان روی لاریجانی تفاهم کنند، چاره ای ندارند.

معتقد بودم که ما نظرات رهبری و بیت را نباید خیلی در مجلس مطرح کنیم مگر نظرات علنی رهبری را.روسیه پیغام داده اگر از پروتکل الحاقی خارج شوید ما با شما نیستیمیک فکر بسیار بسته برای این بچه های حزب الهی و بسیجی درست کردند. چه کسانی هستند که دارند این افکار را می سازند وشستشوی مغزی می‌کنند اینها چه کسانی هستند؟الزام و اجباری که برای حجاب است مضر به حال جامعه نیست. اگر رفراندوم بگذارند اکثر مردم موافق حجاب هستند.یک عده ای ولایت فقیه را مساوی با پادشاهی می دانند یک عده هم که خیلی نقشی برای آن قائل نیستند باید یک برداشت درستی داشته باشیم./خبرآنلاین

فائزه هاشمی: روحانی عملکرد قابل دفاعی ندارد

آقای هاشمی با همه کار می کرد. راست ها و چپ ها در کابینه آنها بودند. یکی از دلایلی که به او حمله می شود همین است، این لازمه توسعه است.شما پیدا نمی کنید کسی را مثل پدر عملا دموکراسی را پیاده کرده باشد.‏ تنها راه توسعه در اقتصاد تعدیل اقتصادی است. تک نرخی شدن و برداشته شدن سوپسیدها تنها راه است.برنامه بابا همین بود. نمی شود بدون هزینه کاری کرد. در تمام کشورها هزینه ای برای تغییر وجود دارد.‏ روحانی عملکرد قابل دفاعی ندارد. او نمی تواند که از سیاست های احمدی نژاد خارج شود و این قابل دفاع نیست. روحانی در بحث اقتصادی تفاوتی با احمدی نژاد نداشت./انصاف نیوز

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی سقوط بوئینگ 737 بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز آلودگی هوا مازوت توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی سقوط بوئینگ 737 سازمان انرژی اتمی خطاهای اخلاقی اصلاح طلبان دست داده رئیس جمهور احمدی نژاد دستگاه ها تحریم ها خبر هایی غنی سازی حوزه ها ۲۰ درصد خبر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی /با من از تغییر سخن نگو...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «تو بااستعداد هستی ولی مواظب باش گرفتار جریان‌های سیاسی نشوی»؛ آن روزی که محمد غرضی در حاشیه یک نماز جمعه در اواخر دهه ۷۰ این جمله را به مهدی نصیری گفت، شاید تصور نمی‌کرد مخاطبش روزی آهنگ «تاجزاده تا شاهزاده» را بنوازد؛ کسی که روزگاری نظرات تند و تیزی در آن سوی بام داشت.

افراطی دیروز یا افراطی امروز؟

برخی از نصیری به عنوان «افراطی دیروز» یاد می‌کنند و برخی هم با عنوان «افراطی امروز»؛ مدیرمسئول اسبق روزنامه کیهان، که چند سال است از چهره‌های منتقد نظام و مقامات ارشد آن شده است.

سخنان او و نواختن آهنگ «تاجزاده تا شاهزاده» در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی باعث شده تا برخی به او بتازند و برخی دیگر از آن استقبال کنند؛ سخنانی که انگار محافظه‌کاران تندرو منتظرش بودند تا بتوانند از این راه آتش خود را بر سر اصلاح‌طلبان بریزند و بگویند که این حرف دل آنهاست که از زبان نصیری بیان می‌شود؛ حال آنکه اصلاح‌طلبان همان‌هایی هستند که در دهه ۶۰ تا حدی با نصیری قرابت فکری داشتند اما در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ او تندترین حملات را نسبت به آنها داشت.

موعد انتقام رسید؟

شاید از همین بابت باشد که حالا نوبت تلافی اصلاح‌طلبان است و بابت «تاجزاده تا شاهزاده» به سختی به او می‌تازند؛ تا هم انتقام آن سال‌ها را گرفته باشند و هم دست اخوت به سمت نظام دراز کرده باشند تا بگویند ما آنچه که نصیری می‌گوید، نیستیم.

مسیر مهدی نصیری به کیهان افتاد

مهدی نصیری متولد ۱۳۴۲ در دامغان است. پدری مازندرانی و مادری دامغانی دارد؛ از همین بابت پسوند «لَلَردی» که نام یک روستا در مازندران است، نام خانوادگی «نصیری» را کامل می‌کند.

۱۳ سالگی راهی حوزه علمیه‌ای شد که پدرش مدیریت آنجا را بر عهده داشت. پدر او از روحانیون سرشناس دامغان بوده و در بین روحانیون سری در سرها داشته است. تا ۱۶ سالگی یعنی ۱۳۵۸ در حوزه علمیه دامغان، مقدمات و ادبیات را خواند و بعد از انقلاب برای ادامه تحصیل در علوم دینی به قم رفت و در آنجا ماندگار شد.

اسفند ۱۳۶۴ وقتی آیت‌الله شاهچراغی در سانحه هوایی به «شهادت» رسید، مهدی نصیری به سبب آشنایی خانوادگی با شاهچراغی، برای چهلم او مقاله‌ای در ویژه‌نامه کیهان نوشت. آن زمان محمد خاتمی، به عنوان نماینده ولی فقیه در این موسسه، فعالیت داشت.

پس از این مقاله، به قول خودش به عنوان «نماینده فرهنگی موسسه کیهان در قم» حضور داشت. او یک سال را در همین وضعیت گذراند تا سال ۱۳۶۶ که برای کار در کیهان، به تهران دعوت شد. بعد از آن به گفته خودش، «سلسله مقالات زمینه‌های صدور فتاوی امام را در نقد نوشته‌های آیت الله آذری قمی و مواضع روزنامه رسالت در کیهان منتشر کردم که با استقبال فراوانی مواجه شد».

او از ۱۳۶۷ سردبیر کیهان شد. در این زمان اختلافات میان گردانندگان موسسه کیهان کم‌کم در حال پررنگ شدن بود. یکی از این چالش‌ها انتخاب مدیرمسئول بود. سرانجام اردیبهشت ۱۳۶۹ زمانی که سیدمحمد خاتمی نماینده ولی‌فقیه در موسسه کیهان، به آفریقا سفر کرده بود، مهدی نصیری به عنوان مدیرمسئول کیهان منصوب شد و بعد از استعفای خاتمی، با حکم مقام رهبری، سید محمد اصغری به عنوان نماینده ولی‌فقیه در کیهان به این موسسه رفت.

شریعتمداری آمد، نصیری رفت!

این وضعیت تا نیمه‌های سال ۱۳۷۳ ادامه داشت؛ همان ایامی که حسین شریعتمداری بجای اصغری، نماینده ولی‌فقیه در کیهان شد. وقتی حسین شریعتمداری برای این سمت پیشنهاد شد، نصیری هم موافق بود؛ اما ۳-۴ ماه بعد از این انتصاب، نصیری از مدیرمسئولی و سردبیری کیهان استعفا کرد و به صورت کامل از این موسسه خارج شد. به گفته نصیری، شریعتمداری پیش از آنکه به کیهان بیاید، «در دفتر سیاسی سپاه بود و گاهی برای روزنامه ما مقالاتی با اسم مستعار «ابوالفضل. ش» می‌نوشت».

سال ۱۳۸۱ حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان در گفت‌وگویی با «ایسنا» درباره خروج نصیری از کیهان گفته بود «وقتی ما آمدیم، آقای نصیری گفتند همیشه نظرم این بود که سرپرست و مدیرمسئول روزنامه باید یکی باشد ولی این‌که من می‌ماندم به خاطر این بود که بین خودم و سرپرستی خیلی همخوانی نمی‌دیدم. حالا که شما آمدی، این مشکل حل شده است و من هم دوست دارم که یک نشریه‌ی جداگانه راه بیندازم». شریعتمداری در ادامه از مقاومتش برابر جدا شدن نصیری از کیهان می‌گوید: «من با ایشان خیلی کلنجار رفتم و مدت زیادی این نظر را نپذیرفتم. بالاخره خیلی اصرار کرد اما نمی‌پذیرفتم؛ چون از برادران بسیار کارآزموده، بسیار مومن و کارشناس بود. به هر حال با اصرار زیاد ایشان و فرستادن واسطه‌ها، قبول کردم ولی گفتم که حداقل در سردبیری باش. ایشان این را پذیرفت ولی بعد از یک مدتی گفت که من می‌خواهم یک نشریه دربیاورم و آن نشریه هم همین دیدگاه را پیش می‌برد. نهایتا من با این خواسته موافقت کردم و ایشان نشریه‌ی صبح را درآوردند. الان هم با آقای نصیری ارتباط داریم. البته ایشان در قم هم علوم حوزوی تحصیل می‌کنند و هم به تحقیقات می‌پردازند ولی هیچ مشکلی با ایشان نداشته و نداریم.»

اما خود مهدی نصیری در گفت‌وگویی که دی ماه ۱۴۰۲ با «شرق» داشته روایتی دیگر درباره چرایی استعفا از کیهان دارد: «یک ماه با آقای شریعتمداری به‌عنوان سردبیر کار کردم. یک روز با دوستمان حاج آقا معلا(عضو شورای سردبیری کیهان) بودیم، گفتم هوس زیارت مشهد کردم و می‌خواهم سه، چهار روز برای زیارت بروم. بیایید برویم طبقه بالا آقای شریعتمداری را ببینیم ضمنا من هم از ایشان مرخصی بگیرم. به آقای شریعتمداری گفتم با اجازه‌تان می‌خواهم چند روزی به مشهد بروم. گفت خوشا به سعادتتان. بلند شد و ما را همراهی کرد و گفت ما را هم دعا کنید. فردایش به مشهد رفتم و چند روز بعد که برگشتم آقای معلا به من گفت آقای حجازی از دفتر رهبری تماس گرفته و گفته آقای شریعتمداری از فلانی گله کرده که مشهد رفته و از من اجازه نگرفته. من بهت‌زده شدم و گفتم آقای معلا مگر خودتان شاهد نبودید که با هم رفتیم و اجازه گرفتیم؟ چرا آقای شریعتمداری این‌طور گفته؟ گفت من هم نمی‌دانم چرا. گفتم آقای معلا! دیگر جای من اینجا نیست، با این وضعیت هر اتهامی ممکن است به من زده شود».

نتیجه آن شد که همان روز استعفا را نوشت و از کیهان رفت. نصیری در ادامه از تحویل امکانات موسسه کیهان می‌گوید؛ امکاناتی نظیر خودرو و منازل سازمانی: «پیکان مدل ۶۴ را که دستم بود، تحویل دادم و کشوهای میزم را خالی کردم و رفتم. ما در خانه‌های سازمانی کیهان زندگی می‌کردیم. سر خیابان ملک یک مجموعه ۱۰ واحدی را کیهان خریده و به مدیرانش داده بود و من هم چند سال آنجا ساکن بودم. از همان روز دنبال خانه گشتم و در بلوار ابوذر، در خیابان پیروزی خانه‌ای را اجاره کردم. یک ماه بعد خانه کیهان را تحویل دادم و رفتم».

منتقد هاشمی رفسنجانی

به هر طریق با خروج از کیهان، نصیری از اسفند ۱۳۷۳ اقدام به انتشار نشریه «صبح» کرد. او بعد از ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی، از منتقدان جدی او در حوزه فرهنگ و اقتصاد شد؛ هم در روزنامه کیهان و بعد از آن در نشریه صبح به صورتی جدی‌تر و گزنده‌تر از رئیس‌جمهوری وقت انتقاد می‌کرد.

در زمان فعالیت در روزنامه کیهان، آنچه خودش «پروژه مبارزه با شرکت‌های مضاربه‌ای» می‌خواند را پیش می‌برد؛ او معتقد بود که این شرکت‌ها آثار زیان‌باری برای اقتصاد دارند. بعد از راه‌اندازی نشریه صبح، بی‌پرواتر به دولت حمله می‌کرد.

یکی از حملاتی که در این نشریه نسبت به دولت هاشمی انجام داد، اتهام بریز و بپاش و فساد مالی در دو وزارتخانه پست و تلگراف و نیرو بود؛ یعنی محمد غرضی و بیژن زنگنه هدف حملات او بودند. ادامه فعالیت نشریه صبح بعد از این دست اقدامات علیه دولت، در روزگاری که با منتقدان برخوردهایی غیر از تحمل انجام می‌شد، نشاندهنده جایگاه مستحکم نصیری و جریانی است که او به آن منتسب می‌شود؛ جایگاهی مستحکم در نظام و پیوندهایی قوی برای مصون ماندن از برخوردهای خارج از دایره تحمل و مدارا.

سال ۱۳۷۷ او زندگی‌اش را جمع و جور کرد و از خیابان ابوذر تهران دوباره به قم بازگشت؛ همزمان قصد داشت تا نشریه صبح را هم تعطیل کند؛ او برای تعطیل کردن صبح دلایل خودش را داشت: «بی نتیجه بودن تلاش‌های صبح برای مقابله با مفاسد اقتصادی که از سال ۷۰ به این سو هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌یافت و نیز توجه جدی‌ام به موضوع نظری اسلام و تجدد که خلا این بحث را در فضای فکری کشور به خصوص در حوزه‌های علمیه بسیار زیان‌بار یافتم و علاقه شخصی به پی گیری این موضوع». همزمان با انتشار «صبح» جلساتی با نام «غرب‌شناسی» هم برگزار می‌کرد و در آن مباحث مرتبط با این موضوع را برای مخاطبانش مورد واکاوی قرار می‌داد.

روزنامه صبح از نصیری تا ده نمکی

در زمانی که نصیری قصد تعطیلی صبح را داشت، با وارد شدن «مسعود ده نمکی» به ماجرا، تعطیلی این نشریه منتفی شد و بنا بر این شد که این چهره جنجالی که تا آن زمان نشریات «شلمچه» و «جبهه» را منتشر می‌کرده، از این پس مدیرمسئولی و سردبیری صبح را بر عهده داشته باشد. نصیری آذر ماه ۱۳۷۹ اعلام کرد که او تنها صاحب امتیاز این نشریه خواهد بود. او تاکید داشت که «مواضع ده‌نمکی با آنچه در هفته‌نامه صبح اعمال می‌شود، منافاتی ندارد، اما به هر حال اگر مواضع فکری ، نظری و جهت‌گیری صبح با مدیر مسؤولی ده‌نمکی به روال فعلی ادامه یابد، به لحاظ تیراژ و مسایل مالی با مشکل مواجه می‌شود». این سخنان یک هفته پس از آن بود که نخستین شماره نشریه صبح با مدیریت جدید منتشر شده بود.

او اما اعترافی از رویگردانی مخاطبان نیز پس از آغاز دولت اصلاحات داشت: «صبح و برخی دیگر از نشریات سیاسی طی دو سه سال اخیر، به موازات افزایش مطبوعات سیاسی اکشن و جنجالی، با افت تیراژ مواجه شدند».

نصیری در نخستین شماره «صبح» به سردبیری ده‌نمکی، گفت‌وگویی با این نشریه داشت که در آن انتقادات تندی از وزارت ارشاد و مطبوعات دوره اصلاحات داشت: «ظاهرا فعلا تقدیر چنین است که مخالفان و بعضا عناصر متمایل به دشمنان، میدان و امکانات بیشتری داشته باشند و ما هم چون از آغاز انقلاب-بنا بر مصلحت زمانه یا از سر عقیده-تصمیم به چمع دموکراسی و اسلام در کشور داشته‌ایم و اکنون هم داریم و این دو را قابل جمع و واجب‌الجمع می‌دانیم، نمی‌توانیم کاری کنیم و باید بسازیم». او در ادامه افزوده که «بالاخره دموکراسی و پارلمانتاریسم، اقتضا می‌کند که وزیری یا وزارتخانه‌ای بتواند در یک مملکت، سازی کوک کند که ارکانی از نظام و حتی رهبری، آن را صریحا نفی و رد می‌کنند و اعلام نارضایتی می‌نمایند و آقای وزیر بتواند بودجه‌های هنگفتی را در خدمت فعالیت‌های فرهنگی و مطبوعاتی قرار دهد که بعضا قصد براندازی را دارند و علنا به احکام و شریعت اسلام هجمه می‌کنند. بالاخره سرگردانی بین اسلام و دموکراسی و اسلام و غرب ادامه پیدا خواهد کرد تا سرانجام یکی، دیگری را از میدان به در کند و یا آن که شرایطی بی‌ثبات و پیوسته متزلزل و متشنج را بر کشور تحمیل خواهد کرد؛ همانگونه که تا حدودی کرده است».

در آخرین روزهایی که نصیری مدیرمسئول صبح بود، در یک مصاحبه به موضوع فسادهای مالی و اداری در کشور پرداخت. او در این گفت‌وگو جهت‌گیری‌های تند و تیزش را یک بار دیگر به رخ کشید و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را «مبدا بروز فسادهای مالی واداری» دانست.

او باز هم به هاشمی رفسنجانی اما بدون بردن نام حمله کرد: «پس از جنگ ظهور و غلبه برخی گرایشها ودیدگاهها، از سوی نهادها و قوای سه‌گانه نظام در جامعه، جهت حرکت انقلاب از معنویات و آرمان‌گرایی وخدامحوری را به سمت دنیاخواهی وکامجویی و سپس توسعه، سوق داد. از نتایج این افول و تغییر جهت، غلبه فکری واجرایی جریان توسعه‌مدارتکنوکرات وغربگرا بر بخش‌های گسترده‌ای از مقدرات کشور بود. کم‌اعتنایی به عدالت علوی وعدم برخورد جدی با مظالم ومفاسد اقتصادی، از ویژگیهای فکری و خصلتی چنین جریانی بود.»

او به دولت خاتمی هم حمله‌ای تند کرد و گفت: «حضور وزرای دولت قبلی در کابینه آقای خاتمی و سپردن وزارتخانه های مهمتر به برخی وزیرانی که در وزارتخانه‌شان بیشترین حجم فساد مالی رخ داده بود، نشان داد هنوز عزم جدی برای برخورد با این مساله به وجود نیامده است. توسعه‌مداری و گرایش به ارزش‌های غربی در دولت جدید ابعاد تازه‌ای یافته ومقوله توسعه‌سیاسی، دموکراسی و نسبیت‌اندیشی نیز به آن افزوده شده‌اند».

نشریه صبح به چه کسی واگذار شد؟

این همان خطی بود که نصیری در زمان کیهان و سه سال ابتدایی نشریه صبح درباره دولت هاشمی رفسنجانی پی می‌گرفت؛ و البته از ۷۶ تا ۷۹ همزمان درباره دولت اصلاحات و سازندگی داشت. او طرز فکری با گرایش‌های چپ‌گرایانه اقتصادی و محافظه‌کارانه سیاسی را همزمان پیگیری می‌کرد.

سال ۱۳۸۰ نهایتا امتیاز نشریه صبح را هم واگذار کرد و به عنوان آخرین سنگر در صبح را هم تحویل داد. او آذر ماه آن سال اعلام کرد که امتیاز «صبح» را به «فروز رجایی‌فر» از تسخیرکنندگان سفارت آمریکا در تهران منتقل کرد. البته که از اردیبهشت ماه ۱۳۸۰ نشریه صبح به دلیل «مشکلات مالی» انتشارش را متوقف کرده بود.

او سال ۸۰ به عنوان معاونت سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور تا سال ۱۳۸۴ مشغول به کار بود؛ از این سمت به امارات متحده عربی رفت؛ به عنوان «معاونت فرهنگی دفتر نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی». سال ۱۳۸۸ به قم بازگشت و در آنجا برای مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، ماهنامه «سیاحت غرب»‌ را مدیریت و منتشر کرد.

مدتی بعد فصلنامه‌ای «معرفتی-اعتقادی» با نام «سمات» را منتشر کرد؛ این بار هم در نقش مدیر مسئول و صاحب امتیاز. این نشریه از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ جمعا هفت شماره منتشر شد.

سال ۱۳۹۱ وارد هیات داوران جشنواره فیلم عمار شد. در آن سال‌ها اما انگار او در حال تغییر بود؛ ‌تغییراتی بزرگ که بسیاری را به تعجب واداشت. خودش درباره چگونگی تغییر نگاهش به روزنامه «شرق» گفته «من مثل خیلی‌های دیگر شیفته آیت‌الله خمینی بودم، ولی به خاطر روحیه طلبگی همیشه به استقلال فکری قائل بودم. یعنی می‌گفتیم ما با آقای خمینی اتفاق نظر داریم. همان‌طور که او می‌بیند، ما هم می‌بینیم. اگر جاهایی احساس می‌کردیم الان من غیر از ایشان می‌فهمم، ممکن بود علنی در روزنامه کیهان نگویم چون کیهان باید مشی ایشان را دنبال می‌کرد، اما فکر خودم را هم تخطئه نمی‌کردم و نمی‌گفتم تو طور دیگری فکر نکن. من هیچ‌وقت این‌طور نبودم. همین یک روزنه برای نجات کافی بود؛ یعنی اینکه بگویی من هم باید فکر کنم. حالا ممکن است خیلی جاها اشتباه فکر کنی. مثلا مقطعی من وارد مباحث کلامی و اعتقادی شدم. نزاعی بین متکلمان مسلمان با فلاسفه مسلمان هست.»

نتیجه این نگاه او، کتابی با نام «عصر حیات»‌ شد که در آن به موضوع «امکان یا عدم امکان تمدن اسلامی تراز در عصر غیبت» می‌پردازد؛ البته که این کتاب هیچگاه راهی برای انتشار نیافت و سرانجام پس از چندین سال نسخه الکترونیکی آن در اختیار مخاطبانش قرار گرفت.

اما این کتاب او برای عامه مردم نمی‌توانست تغییرات مهدی نصیری دهه ۷۰ و ۸۰ خورشیدی را به خوبی نشان دهد.

دهه متفاوت در زندگی نصیری

او این مسیر را کم‌کم در حال طی کردن بود؛ دهه ۹۰ خورشیدی همان دهه‌ی تغییر برای نصیری بود. او انگار می‌خواست نقطه‌ای برای رونمایی از تغییرات جدید و عقاید به‌روزرسانی شده‌اش بیابد؛ نقطه‌ای که برای نصیری «عطف» بود و برای مخاطبانش «شگفت‌آور».

آن نقطه، روزهای پس از اعتراضات به گران شدن بنزین در آبان ۱۳۹۸ بود؛ نصیری آنجا را همان نقطه‌ای یافت که می‌باید آن تغییرات را عمومی می‌کرد. البته که او در ارتباط با برخی مسائل آن روحیات ناشی از تفکرات تندروانه‌ی محافظه‌کاری همچنان داشت.

اما در برهه زمانی اعتراضات آبان ۹۸، بر خلاف گفتمان حاکم درباره معترضین، نصیری کشته‌شدگان آن اعتراضات را نه اغتشاشگر که «جوانانی از خانواده‌های مستضعف» معرفی کرد که«از فقر و فلاکت» به ستوه آمده‌اند و «به خیابان ریختند». او موکدا تاکید داشت که هیچ «منافق» و «از خارج آمده‌ای» در صف معترضان نبود و همگی همین «مردم عادی» بوده‌اند.

با این وجود چند ماه بعد وقتی برای سه معترض آبان حکم اعدام صادر شد، او در توییترش خواستار عدم اجرای احکام اعدام شد: «با درایت و تعهدی که از آقای رییسی و دوران جدید قوه قضاییه سراغ داریم حکم اعدام سه جوان آشوبگر که مرتکب قتل نشده و مسلح نبوده اند، اجرا نخواهد شد».

اما آنچه تغییر نظرات نصیری را شگفت‌انگیز کرد، نظراتش پیرامون حجاب بود؛ شهریور ۱۳۹۹ او در یک مناظره تلویزیونی در شبکه چهار صدا و سیما شرکت کرد و برای نخستین بار از نظرات جدیدش در ارتباط با حجاب پرده برداشت: «الزام به حجاب بی‌هزینه نبوده است، یکی ممکن است بگوید که عیبی ندارد، ما قبول داریم که الزام موفق نبوده اما حداقل اینکه الزام باعث می‌شود که سالی یکی دو درصد فقط ما افت حجاب داشته باشیم و سیر فاصله‌گیری از حجاب تدریجی باشید، خود همین یک دستاورد است. در پاسخ باید گفت که خیر، چنین امری برای جامعه‌ ما خیلی هزینه‌بردار بوده است. چند مثال می‌زنم؛ همانطور که عرض کردم ما با این الزام یک دوقطبی ایجاد کردیم، دوقطبی نظری و فکری تا زمانی که در مقام اظهارنظر و گفت‌وگو است عیبی ندارد اما این دوقطبی در عرصه‌ عملکرد اجتماعی می‌آید. براساس پیمایشی که وزارت ارشاد در سال ۱۳۹۴ داشته است، بیشتر از ۷۰ درصد جامعه ایرانی با الزام حجاب موافق نیست. اما در برابر این هفتاد درصد چه اتفاقی می‌افتد…».

از یک سو این حرف‌ها از سوی چهره‌ای مانند نصیری برای آنهایی که می‌شناختندش تعجب‌برانگیز بود؛ از سوی دیگر بیان این نظرات از برنامه‌ای زنده از تلویزیون جمهوری اسلامی.

با این نظرات، او آماج حملات هم‌سنگران سابقش قرار گرفت؛ خبرگزاری فارس در یادداشتی نسبت به اظهارات نصیری معترض شد: «روشن است دچار چه اشتباه فاحشی شده‌اند. الزام قانون در جمهوریت پشتوانه رای مردمی دارد، نه قلدری یک دیکتاتور. آقای نصیری گفته‌اند الزام حجاب ثمر نداشته است. از کجا فهمیدند؟ اینکه وضع حجاب بدتر شده یعنی الزام ثمر نداشته است؟ بازهم دچار اشتباه عجیب شدند. جامعه ما در یک مبارزه است. اساسا مقایسه نقطه‌ای در فهم رفتار جامعه در حال مبارزه غلط است. سوال این است که اگر الزام حجاب نبود وضع بدتر بود یا بهتر؟».

با این وجود هنوز او مغضوب کامل محافظه‌کاران نشده بود؛ هر چه زمان می‌گذشت و نصیری بیشتر سخن می‌گفت، این حملات بیشتر می‌شدند. بعد از جانباختن مهسا امینی در روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۱، نصیری نسبت به عملکرد گشت ارشاد به تندی سخن می‌گفت و بعد از برخوردها با اعتراضات مردم، تندی‌اش افزون شد.

مخالفان نصیری چند دسته اند؟

طرفه آنکه انتقادات او دیگر تنها در سطح وزیر و نماینده و سران قوا محدود نمی‌شد و بی‌پروا نسبت به همه مقامات در جمهوری اسلامی زبان به انتقاد می‌گشود و عملکرد آنها را زیر علامت سوال قرار داد.

مخالفانش تشکیل شده از دو طیف هستند؛ نخست آنها که سابقا طرفدارانش بودند و دوم، «انقلابی‌های توییتری خارج‌نشین» که از هزاران فرسنگ دورتر از ایران، از بریتانیا و آمریکا و اتحادیه اروپا، برای مردم نسخه می‌پیچند؛ همه و همه، به همان نسبتی که انتقادات نصیری از نظام تندتر می‌شد و می‌شود، ادبیاتشان هم نسبت به نصیری تندتر و تندتر می‌شد و می‌شود.

با این همه او هنوز میدان را خالی نکرده است و به انتقاداتش ادامه می‌دهد. شاید او می‌خواهد جبران مافات آنها دو سه دهه‌ای را کند که تفکراتی تندروانه داشته است؛ دهه‌هایی واسطه عملکردش، خود می‌گوید، از «روشنفکران، سینماگران، نویسندگان، خیلی از مطبوعاتی‌هایی که آن روزها با آنها درگیر می‌شدیم»، باید «عذرخواهی» کنم.

مواضع دیروز یا امروز نصیری، چه به مذاق خوش بیاید و چه نیاید، هرچه که باشد، امروزش با دیروزش زمین تا آسمان تغییر کرده؛ چه تفکرش و چه راه گذراندن معاش؛ قبلا با شهریه حوزه و حقوق کیهان و درآمد از صبح گذران زندگی می‌کرد؛ اما امروز شهریه حوزه‌اش قطع شده و با پس‌انداز و کار در اسنپ.

حالا انقلابی سفت و سخت دیروز، به منتقد سفت و سخت امروز تبدیل شده است؛ منتقدی که البته از نظر منتقدان امروزش، آن زمان تندرو نبوده ولی الان تندرو شده است یا از منظر منتقدان دیروزش، امروز تندرو نیست و آن زمان تندرو بوده است.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902902

دیگر خبرها

  • کنایه تند روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی /با من از تغییر سخن نگو...
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!