Web Analytics Made Easy - Statcounter

در واقع سفر او روز پنجشنبه به بیشکک برای شرکت در نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای بلافاصله بعد از بازگشت آبه شینزو نخست وزیر ژاپن از تهران بود که سعی کرد حامل پیامی از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای رهبران ایران در اوج هجمه‌های غرب علیه ایران باشد.

درست در همین موقع بود که رسانه‌های غربی حملات مشکوک به دو نفتکش در دریای عمان را به ایران منتسب کرده بودند تا انعکاس آن بتواند سایه سنگینی بر شرکت رئیس جمهوری ایران در این دو اجلاس و مهم‌تر از همه بر دستاوردهای سفر شینزو بیافکند، غافل از اینکه شرکت کنندگان در اجلاس شانگهای توجهی به این جنجال آفرینی‌ها نکرده و به گرمی دست رئیس جمهوری ایران را فشردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه برخی تحلیلگران پیش بینی می‌کردند غربی‌ها بتوانند با این اقدام غوغاسالارانه به اهداف خود برسند، اما جهان شاهد بود هم نخست وزیر ژاپن بدون هیچ تنش و حاشیه سفری به کشورش بازگشت و هم سفر روحاتی به راحتی با اهداف از پیش تعیین شده خود پیش رفت، بیشتر بدان سبب که نه رئیس جمهوری ایران و نه رهبران کشورهای مهم شرکت کننده در این دو اجلاس توجهی به این جنجال آفرینی غربی‌ها نکرده و دیدارهای بسیار مهمی را نیز با او برگزار کردند.

اهمیت نمادین این سفر، بلافاصله بعد از دیدار آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب با نخست وزیر ژاپن، در آن‌جا است که مدتی است که جهان شاهد تقابل و جبهه‌بندی در صحنه بین‌المللی، افول قدرت غرب و احیای دوباره قدرت آسیا و شکل گیری نوعی همگرایی میان کشورهای مهم آسیایی است که برگزاری اجلاس بیشکک خود نمونه‌ای از این همگرایی به حساب می‌آید.

چون از یک سو، آمریکا فرماندهی یک اردوگاه متشکل از کشورهای غربی و سران کشورهای مرتجع عربی و صهوینیستی خاورمیانه را بر عهده دارد و در سمت شرق، جبهه‌ای با محوریت چین و روسیه شکل گرفته است که تقابل اقتصادی میان طرفین نیز یکی از وجوه جبهه بندی جدید است و البته قطعاً این تقابل در زیرپوست وقایع اقتصادی، در حوزه‌های سیاسی و نظامی نیز در حال پیشروی است.

این در حالی است که هم چین و هم روسیه، متحد سنتی و قدیمی جمهوری اسلامی ایران هستند و در هر دوره تحریم‌های ناعادلانه آمریکا علیه ایران، برخلاف اروپایی‌ها، در کنار ملت ایران ایستادند.

در واقع باید گفت که راهبرد نگاه به شرق در این اجلاس همچنان میان اعضای سازمان شانگهای جلوه خاص داشته است به گونه‌ای که حسن روحانی دو دیدار مهم خود را در این سفر با رهبران روسیه و چین برگزار کرد.

یعنی این سفر تلویحاً این پیام را به جهان مخابره کرد که دوران خوش‌بینی یا "صبر و انتظار" در قبال اروپایی‌ها به پایان رسیده است و استراتژی بازگشت به ظرفیت همکاری و شراکت با متحدان سنتی (یا همان راهبرد نگاه به شرق) دوباره از سوی ارکان عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفته است تا پیامی به غرب باشد.

بنابراین، رئیس جمهوری اسلامی ایران علاوه بر حضور و سخنرانی در جمع سران کشورهای عضو شانگهای، در دیدارهای جداگانه ای که با روسای جمهوری روسیه، چین، پاکستان، تاجیکستان و افغانستان داشت با آنها در خصوص مسائل مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی تبادل نظر کرد، اجلاسی که ریاست دوره این با روسیه بود و ۵۲۸ خبرنگار آن‌را پوشش داده بودند.

از جمله مهم‌ترین دیدار حسن روحانی در بیشکک روز جمعه با ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش بود که آن طور که خبرگزاری‌ها نوشته‌اند، محور اصلی آن گفت وگو درباره مسایل منطقه از جمله توافق جامع قدرت‌های هسته‌ای جهان با ایران (برجام) و وضعیت سوریه بوده است.

این دیدار که هفدهمین دیدار دو جانبه این دو رئیس‌جمهور بود در حالی صورت گرفت که طی چند روز قبل رهبران و مقام‌های ارشد کشورهای دیگر هم برای سفر به ایران یا اظهارنظر درباره تنش در منطقه، نسبت به میانجی‌گری میان و تهران و واشنگتن ابراز تمایل کرده بودند.

اما پوتین، رئیس جمهوری روسیه سعی کرد در این دیدار با توجه به شرایط منطقه‌ای بار دیگر بر حمایت خود از برجام تاکید کند.

شیء جی پینگ، رئیس جمهوری خلق چین نیز در دیداری که در حاشیه اجلاس با روحانی داشت، با توجه به فشارهای آمریکا علیه تهران و پکن به ویژه در زمینه مسائل اقتصادی و تجاری و تحریم، به او اطمینان داد که کشورش بدون توجه به شرایط به توسعه روابط خود با تهران ادامه می‌دهد.

در واقع موضع گیری رهبران چین و روسیه در این اجلاس و نیز بیانیه ۳۱ صفحه‌ای پایان اجلاس با محوریت حمایت ار برجام نشان داد که این دو کشور و دیگر اعضای این پیمان هنوز برگ‌های برنده‌های ایران در کنش گری‌های بین‌المللی در برابر غرب به حساب می آیند.

با این وجود، عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان نیز در نشست شانگهای در بیشکک تأکید کرد که اجرای کامل برجام از سوی تمامی طرف‌ها برای ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس جمهوری ایران همچنین روز شنبه به دعوت "امامعلی رحمان" همتای تاجیک خود در پنجمین کنفرانس "تعامل و اعتماد سازی آسیا معروف به (سیکا) " در تاجیکستان شرکت و مواضع و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درخصوص موضوعات مهم منطقه را در جمع سران و مقام‌های بیش از ۲۰ کشور آسیایی حاضر در این نشست بین المللی تبیین و تشریح کرد.

روحانی همچنین در حاشیه اجلاس سیکا در شهر دوشنبه در ملاقات‌های جداگانه ای با رئیس اجرایی دولت افغانستان، رئیس جمهوری ترکیه و امیر قطر و رئیس جمهوری تاجیکستان دیدار و در خصوص مناسبات دو جانبه و مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی گفت و گو کرد.

در واقع، پنجمین کنفرانس سیکا که در ۲۴ و ۲۵ خرداد (۱۵-۱۴ ژوئن) با حضور ایران در دوشنبه برگزار شد رفت تا مقدمه‌ای برای مذاکره و صحبت در مورد حل و فصل مشکلات آسیا و یافتن راهی مؤثر برای ترویج ابتکارات در سطوح بالا باشد.

" حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در دوشنبه بیشتر بر وضعیت خاورمیانه تاکید داشت. وی در این باره گفت: " مداخله خارجی بعضی از قدرت‌ها، سیاست‌های قهرآمیز یک جانبه گرایانه، تروریسم، افراط گرایی، پیمان شکنی و قانون گریزی، خاور میانه را به یکی از بحرانی‌ترین و بی‌ثبات ترین مناطق جهان تبدیل کرده است".

روحانی به مسئله توافق هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت که با وجود خروج آمریکا از این قرارداد و ازسرگیری تحریم‌های ضد تهران معتقدیم که انجام تعهدات پذیرفته شده توسط طرف‌های ذیربط نقش مهمی در افزایش ثبات منطقه و جهان ایفا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: بدیهی است که ایران نمی‌تواند به صورت یک طرفه به توافق هسته‌ای متعهد باقی ماند، بلکه لازم است که سایر کشورها نیز سهم خود را برای حفظ توافق هسته‌ای ایفا کنند.

طرح برگزاری نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی "نورسلطان نظربایف" رئیس جمهوری وقت قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی مطرح و تائید شد.

نشست سران سیکا که ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای آن هستند، هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار می‌شود.

در حال حاضر این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.

سازمان همکاری شانگهای نیز که یک سازمان بین‌المللی بین دولتی است و در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شهر شانگهای چین توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد، امروزه ۱۱ عضو دارد که ایران نیز از اعضای ناظر آن می‌باشد.

در هر حال این دو اجلاس با دستاوردهای قابل توجهی برای ایران برگزار شد، چون رئیس جمهوری ایران در طی این دو روز علاوه بر حضور و سخنرانی در جمع سران کشورهای عضو شانگهای و سیکا، در دیدارهای جداگانه ای که با همتایان شرکت کننده خود داشت و با آنها در خصوص مسائل مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی تبادل نظر کرد، دیدارهای سودمندی که در شرایط حساس و تحریمی کنونی هر یک به نوبه خود از اهمیت خاص برخوردار بودند.

در واقع شرکت جمهوری اسلامی ایران در این نشست‌ها بیانگر استمرار روند عادی برنامه‌های دیپلماتیک تهران است و البته نشانگر این است که هر تلاشی برای انزوای سیاسی و دیپلماتیک ایران در شرایط کنونی با شکست مواجه می‌شود، چرا که ایران یکی از کشورهای مؤثر و مهم جهان است.

در بحبوحه تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای آمریکا و برخی کشورهای جنوب خلیج فارس برای بالانگه داشتن سطح تنش‌ها در منطقه، شرکت رئیس جمهوری اسلامی ایران در دو اجلاس مهم آسیایی و منطقه‌ای، هم نشانه شکست تلاش‌ها برای ایران هراسی و انزوای آن و هم تأییدکننده نقش تعیین کننده ایران در تأمین ثبات و امنیت منطقه است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تنش ایران و آمریکا روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در آخرین جلسه‌ی دادگاه موسس پارک ارم چه گذشت؟/ آیا ماجرای قفس شیرها درست بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساعت یک بامداد روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ رحیم‌علی خرم مالک پارک خرم [ارم کنونی] که به حکم دادگاه انقلاب مفسد فی‌الارض شناخته شده بود، اعدام شد. در ادامه شرحی از آخرین جلسه‌ی دادگاه او را به نقل از اطلاعات مورخ ۱۹ اردیبهشت ۵۸ و کیهان ۲۰ اردیبهشت ۵۸ می‌خوانید:

آخرین جلسه‌ی رسیدگی به اتهامات خرم ساعت ۷ بعدازظهر روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت (۵۸) در شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب اسلامی تشکیل و پس از قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید، متن کیفرخواست علیه او به شرح زیر قرائت شد:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

شعبه‌ی سوم دادگاه انقلابی اسلامی ایران

متهم اظهار داشته که به علت بی‌سوادی نمی‌تواند کیفرخواست را بخواند ولی قبلا کیفرخواست به متهم تفهیم شده است و بار دیگر قرائت می‌شود.

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ریاست محترم دادگاه انقلاب اسلامی تهران

در این پرونده رحیم‌علی خرم به شماره‌ شناسنامه‌ی ۱۳۴، ساوه، بی‌سواد، ساکن شاه‌آباد شمیران نرسیده به بیمارستان مسلولین متهم است:

۱- مشارکت و معاونت در قتل و ضرب

۲- استثمار ملت مظلوم ایران با توسل به قدرت و زور

۳- دایر کردن قمارخانه و مراکز فحشا، حسب محتویات پرونده در سالیان دراز، واسطه بودن به رژیم شاه مخلوع و از این راه ثروت هنگفت به دست آورده از جمله شرکت آسفالت، هتل خرم، پارک خرم، و صدها آپارتمان و مبالغ هنگفتی موجودی در بانک‌ها و غیره و در این مسیر از ارتکاب قتل و غارت ابایی نداشت که از طریق عمال ساواک امثال نصیری حمایت می‌شد.

دلایل موجود در پرونده:

صدها برگ شکایت، اظهارات متهم، وجود ده‌ها پرونده علیه وی در دادگستری، قضاوت اذهان عمومی که تمامی ملت نام او را با یک جانی برابر دانسته و یاد می‌کند که به اتکا به حاکمیت اجنبی بر مملکت سهم بزرگی در فساد ناشی از حکومت جابرانه‌ی شاه خائن دارد. تقاضای مجازات او و مصادره‌ی اموال اقارب درجه‌یک او و خود متهم را دارد. دادستان دادسرای انقلاب اسلامی

پس از قرائت متن کیفرخواست آ رئیس دادگاه از رحیم‌علی خرم خواست تا از خود دفاع کند.

خرم: من سواد ندارم و شفاها به متن کیفرخواست جواب خواهم گفت... من ۲۰ سال علیه شاه سابق مبارزه کردم و پرونده‌هایی که بر علیه شاه سابق و بستگانش دارم در دادگستری موجود است که دو فقره از پرونده‌ها هنوز تشکیل نشده است. راجع به قمارخانه فرمودید، چون شاه دستور داده بود در ایران به من کار ندهند من برای این‌که بتوانم کاری در این‌جا دست و پا کنم پارک خرم را ساختم و چون حتی اجازه‌ی گشایش آن را به من نمی‌دادند کلیه‌ی تاسیسات پارک خرم را به یک فرانسوی به مدت ۱۰ سال به قیمت ۸۶ میلیون تومان اجاره دادم. یک سال است که خبری از پارک ندارم. برادر کوچک شاه حمیدرضا با من دوستی چندساله دارد. از موقعی که حمیدرضا را از دربار بیرون کردند مشکلاتی برای من ایجاد شد و بارها چوب بیرون کردن حمیدرضا را از دربار خورده‌ام. بیرون کردن حمیدرضا پهلوی از دربار مصادف با سال ۳۸ بود.

از آن تاریخ گرفتاری من شروع شد تا این‌که در سفر آخری که به لاهور برای انجام امور مقاطعه‌کاری رفته بودم، با نصیری که او هم در پاکستان بود ارتباط پیدا کردم. نصیری به واسطه‌ی این‌که برایش رشوه ندادم، ترتیب دستگیری مرا داد تا این‌که چند مامور ساواک به اتفاق چند تن دیگر از ماموران پاکستان مرا دستگیر و روانه‌ی ایران کردند. بعد فهمیدم پرونده‌ای برای من درست شده است.

تمام این برنامه‌ها زیر سر ارتشبد نصیری است. من با تیمور بختیار که قبلا رئیس ساواک ایران بود، دوست بودم و برای کمک به افرادی که سال‌ها به زندان‌ها محکوم شده بودند از طریق کمک‌های مالی به بختیار و دیگر مقامات نجات‌شان دادم. بختیار آدم پولکی بود او پول می‌گرفت و کار انجام می‌داد ولی آزموده (رئیس دادگاه‌های شاه سابق) همیشه سر ناسازگاری با مردم داشت. آزموده هرکسی را که گیرش می‌آمد ترتیب کشتن او را می‌داد. در زمان بختیار من جان بیش از هزار نفر را با پول نجات دادم. با نصیری هم دوست بودم. من دو تا خانه برایش ساختم یکی در نوشهر و یکی هم در متل‌قو. نصیری مقدار زیادی به من بدهکار بود. نصیری هرچه اربابش می‌گفت اطاعت می‌کرد و با بختیار فرق داشت.

رئیس دادگاه: در جهت مالی چه ارتباط دیگری با ارتشبد معدوم نصیری داشتید؟

خرم: او فقط یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به من مقروض بود. چون به دستور شاه در ایران به من کار نمی‌دادند من رفتم در کشورهای خارج کارهای مقاطعه‌کاری انجام دادم. زنم راضیه فرتاش ۵ برابر من ثروت دارد. من حاضرم هرچه داشتم و دارم در راه انقلاب بدهم.

رئیس دادگاه: راجع به اتهامات و مشارکت در قتل چه می‌گویید؟

خرم: من اطلاعی ندارم. من ۶-۷ هزار نفر کارگر داشتم.

رئیس دادگاه: شما چگونه با تکیه به قدرت رژیم اموال مردم را غصب کردید و پارک خرم را به چه صورتی به دست آوردید؟

خرم: من در سال ۳۴ کنار رودخانه‌ی کن را از سکنه‌ی طرشت اجاره کردم و بعد در سال ۳۶ زمین‌ها را از سکنه‌ی طرشت از بابت متری ۸ ریال که جمعا ۷۰۰ هزار متری شده خریدم. تا اینکه ۲۵۸ هزار متر آن‌جا را دولت ملی اعلام کرد و من زمین مزبور را از سازمان مسکن ۵ یا ۶ سال قبل به قیمت ۱۲ تومان خریدم.

نماینده‌ی دادستان: دادگاه محترم انقلاب! شما قسمت‌هایی از میزان ثروت ایشان را گفتید. برای جلوگیری از اطاله‌ی وقت دادگاه ما قضاوت این‌که چگونه این ثروت‌ها را آقای خرم به دست آورده است به ملت واگذار می‌کنیم. این ثروت شیره‌ی جان این ملت است. آقای خرم طی سالیان دراز دلال مقامات بزرگ بود. ایشان اقرار کردند که به علت ندادن باج به نصیری او را در زمان طاغوت بازداشت کرده‌اند؛ ولی این حقه‌ای بیش نیست. چطور ممکن است علی‌رغم حاکم بودن خرم بر مملکت، او را دستگیر کنند؟! اما در مورد فساد، آقای خرم! شما گفتید که پارک را به اجاره‌ی فرانسوی‌ها دادید در حالی که دروغی بیش نیست. شما ۱۵۰ دختر فیلیپینی را به عنوان رقاصه اما عملا به صورت فاحشه در آن‌جا استخدام کردید که اکنون شاهدی که کارمند شما بوده به تشریح جریانات پارک شما می‌پردازد.

شاهد [گفته می‌شد این شاهد ۸ ما در پارک خرم کار می‌کرده و بعد او را بیرون کرده بودند]: من آن‌چه از کلاهبرداری‌ها و قتل و جنایت‌هایی که در پارک خرم می‌شد باخبر بودم. شبی یکی از مشتریان پارک خرم که جوانی بود نسبت به خرم توهینی کرده بود. بادی‌گاردهای خرم برای انتقام‌جویی از او پس از ایراد ضرب مفصل به این جوان او را داخل قفس دو تا شیر که در میان کاج‌های پارک استتار کرده بودند انداختند. ساعت ۳ و نیم شب بود که صدای خرناس شیر به گوش رسید. من در داخل اتاق بودم، چفت در اتاق را انداختم و روی یک صندلی رفتم و دیدم چند نفر از محافظین خرم دور قفس ایستاده‌اند و مرد جوانی در داخل قفس شیرها بی‌حرکت افتاده است. شیرها پس از کشتن جوان در گوشه‌ی قفس ایستاده بودند. فردای آن روز برای طبیعی جلوه دادن اوضاع گفتند یکی از مشتری‌ها به هنگام نزدیک شدن به قفس، شیرها را اذیت کرده و آن‌ها هم پس از بیرون آمدن از قفس او را دریده‌اند.

سوال از شاهد: در مورد هتل و کارکنان داخلی و خارجی و رقاصه‌های آن‌جا چه می‌دانید؟

شاهد: ۱۸۰ خانم فیلیپینی برای کار در عشرتکده‌ی پارک استخدام شده بودند که یک نفر شین نامی مسئول این کار بود. عشرتکده در طبقه‌ی آخر هتل که هزار اتاق داشت قرار گرفته بود. اشخاص درباری مشتریان این هتل بودند. من چند بار دختر شاهپور غلامرضا و پسرهایش، ارتشبد معدوم نصیری، هاشمی‌نژاد، مادر شاه و نازک دختر حمیدرضا پهلوی را در هتل خرم دیدم و این‌ها از مشتریان هتل بودند. متنفذین دربار برای آمدن به هتل جا رزور می‌کردند. از کسانی که بیش‌تر در هتل خرم برنامه‌ی هنری اجرا می‌کردند گوگوش، فیروزه، شهره و نسرین بودند. در حدود ۶۰ یا ۷۰ نفر در پارک خرم روسپی‌گری می‌کردند که کارت مخصوص برای خود داشتند. دکتر شفیعی با برادرش یا آقای مقدم و یا کاشانی کیفیت ارتباط را برقرر می‌کردند.

سوال: مرد جوانی که داخل قفس افتاده بود چه کسی بود؟

شاهد: او مرد جوانی بود که در داخل لوناپارک به نحوه‌ی نوبت اعتراض کرده بود. انتظامات هم به او توهین کرده بود و این جوان نیز به تلافی آن به خرم توهین کرده بود. ساعت ۱۱ شب ماموران او را گرفته و کتک زدند و بعد به دستور خرم او را داخل قفس شیرها انداختند. من از بادی‌گاردهای خرم شنیدم که ۳ یا ۴ سال پیش نیز یکی از این افراد مردی را که با خرم اختلاف داشت در رامسر به قتل رسانده‌اند. هرگاه دختر و پسری برای تفریح به پارک خرم می‌آمدند و اعتراض می‌کردند و یا بلند صحبت می‌کردند این مسئله را مزدوران خرم بهانه قرار می‌دادند، پسر را دستگیر و به انتظامات می‌بردند و دختر را گرفته و به او تجاوز می‌کردند. یک بار دختری را گرفته و به داخل هتل برده بودند چون با مخالفت دختر روبه‌رو شده بودند با مشت بر شکم او کوبیده بودند به طوری که او در همان‌جا مرده بود.

سوال: اجساد را چه‌کار کردند؟

شاهد: عوامل خرم جسدها را در داخل قبرستان خصوصی که در داخل پارک بود دفن می‌کردند. معمولا جسدها را در سردخانه می‌گذاشتند تا در فرصت مناسب آن‌ها را چال کنند. یک بار من جسدی را در داخل سردخانه دیدم که متعلق به همان جوانی بود که جلوی شیرها انداخته بودند. هر پرونده‌ای که از خرم درست می‌شد، در پاسگاه ژاندارمری کن توسط فرمانده‌ی آن‌جا سروان حیدری گاوبندی می‌کردند.

سوال: شما شاهد سرکوبی‌ها هم بودید؟

شاهد: یک شب یک سرگرد ارتشی به پارک آمده بود، او به نحوه‌ی عمل جک‌پات‌ها (دستگاه‌های قمار) اعتراض داشت، او را گرفته و کارگران خرم به‌شدت مضروب کردند. زنش به کمک او آمده بود که کارگران زن را هم که حامله بود، به‌شدت مضروب کردند. روز بعد از پاسگاه ژاندارمری کن اطلاع دادند. سرگرد مزبور با چند نفر دیگر برای دستگیری عامل اصلی این حادثه آمده‌اند که بلافاصله عوامل خرم او را مخفی کردند و اعلام داشتند که او را بیرون کرده‌اند.

خرم: من از شیرها چیزی نمی‌دانم، شیرها الان در حدود ۱۰ سال‌شان است. من آن دو را از خارج برای بچه‌هایم آورده‌ام. الان هم به آن‌ها گوشت پخته و شیر می‌دهند.

نماینده‌ی دادسرا: آقای خرم! می‌دانید یکی از شیرهای شما مرده؟

خرم [با شنیدن این حرف آهی کشید و ابراز ناراحتی کرد]: ... من کاباره و رستوران با ۸۰ جک‌پات طی یک قراردادی به ارزش یک میلیون و دویست هزار تومان به آقای کاشانی اجاره دادم. اما راجع به خانم‌های خارجی من کاری با آن‌ها نداشتم. برنامه‌ی آن‌ها دست پرویز کاشانی و احمد مقدم بود و تمام ابلاغ‌ها را مهندس شفیعی می‌نوشت. مقدم هم رئیس انتظامات پارک بود. دکتر فرهنگ شفیعی مدیرعامل پارک بود و مهندس ایرج شفیعی مدیریت فنی پارک را به عهده داشت؛ اما این‌که گفته شد نازک دختر حمیدرضا شب‌ها به پارک می‌آمد باید بگویم که پسرم قرار است با نازک ازدواج کند. نمی‌دانم این کار خیر سرگرفته یا نه، نازک به همراه بچه‌هایم در سوئیس درس می‌خواندند. خرج نازک را هم در سوئیس شاه می‌فرستاد. از زنان فیلیپینی برای کار در کاباره استفاده می‌شد. آنان برای کار باله استخدام شده بودند. ۱۵ نفر بیش‌تر نبودند. البته باید بگویم زنانی که در کاباره کار می‌کنند، اکثرا آدم‌های فاسدی هستند. اما این‌که گفته شد گوگوش، نسرین و چند خواننده‌ی دیگر در آن‌جا کار می‌کردند، بله گوگوش به آن‌جا می‌آمد. من گوگوش را مثل دختر خودم دوست دارم با پدرش ۱۵ سال است که دوستم اما نسرین را نمی‌شناسم فقط یک شب نسرین برای اجرای برنامه به کاباره آمد و برنامه اجرا کرد، نپسندیدم و گفتم دیگر نیاید. اما راجع به مادر شاه، او مادر شاه نبود بلکه مادر حمیدرضا بود ۹۰ سال دارد. او با خانمم دوست بود و می‌آمد در پارک خرم با هم ناهار می‌خوردند. پانزده سال پیش پستان‌های او را به علت ابتلا به بیماری سرطان بریده بودند... خواهش می‌کنم پرونده‌های ۲۰ سال مرا که در دادگستری نگهداری می‌شود، دستور رسیدگی صادر کنید.

رئیس دادگاه: دیگر حرفی ندارید؟

خرم: دیگر حرفی ندارم.

رئیس دادگاه به کفایت مذاکرات نظر داد و ساعت ۸ بعدازظهر دادگاه وارد شور شد.

شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب اسلامی پس از ۴ ساعت شور سرانجام رحیم‌علی خرم را به عنوان بارزترین مفسد فی‌الارض به اعدام محکوم کرد.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904271

دیگر خبرها

  • در آخرین جلسه‌ی دادگاه موسس پارک ارم چه گذشت؟/ آیا ماجرای قفس شیرها درست بود؟
  • کنایه تند روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • استقبال گسترده از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • استقبال بالا از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد